Azi este una din putinele zile in care e bine ca pentru o jumatate de ora sa lasi deoparte treburile tale si sa-ti dedici timpul “comunitatii”: mergi sa votezi.

Oamenii alesi azi sunt cei ce vor lua decizii care iti vor afecta viata in fiecare secunda in urmatorii patru ani. De la taxele care le vei plati, stimularea industriei in care lucrezi, drepturile si libertatile tale pina la cum se va imbunatati sau degrada tara si viata ta – totul va fi influentat de legile date de ei. Iar azi tu ii alegi.

De ce sa votezi?

Este usor sa zici ca n-are nici un rost, ca oricum nu conteaza. Dar ideea asta se poate aplica aproape la orice facem: in marea schema a lucrurilor parem prea mici ca sa contam. Insa actiunile noastre individual nesemnificative insumate schimba lumea.

Votand, arati ca grupul sau categoria ta exista, conteaza. Are o voce si stie s-o foloseasca. Alftel legile se vor da ignorand complet interesele tale. Se vor da in schimb pentru cei ce nu s-au ascuns.

Alegerea (totusi) iti apartine

Sunt si lucruri (posibil) bune in premiera. Este un sistem diferit, prima data cand stii exact cine este omul pe care-l votezi, care te reprezinta. Va conta, daca nu acum atunci in timpul legislaturii si categoric la alegerile viitoare.

Informeaza-te

Descopera caror colegii apartii si cine sunt candidatii din colegiile tale. Optional verifica daca nu sunt pe listele negre ale Romaniei Curate. Cauta online si afla tot ce poti despre ei (desi multi au o prezenta sub-patetica pe Internet, nici macar o poza sau CV). Dupa care alege si voteaza.