Oportunitati de internship la Caphyon in 2016

Cea mai intalnita intrebare, de fiecare data cand stam de vorba cu studentii este: ce oportunitati de practica aveti la Caphyon? Anul acesta ne-am mobilizat si am intrebat fiecare coleg “Cum ar putea contribui un student? De ce ai nevoie si ce ar invata?“.

In una sau doua luni, 8h/zi de Luni pana Vineri, de lucru alaturi de echipa noastra poti invata enorm. De obicei internship-ul la Caphyon se desfasoara in perioada Iulie-Septembrie, inclusiv.

Perioada de internship poate fi intercalata cu mici vacante, astfel va puteti bucura de vara in continuare. Deasemenea, indiferent de postul pentru care aplicati si durata internship-ului exista si o remuneratie financiara de 2000 RON/luna, net.

  • Java Internship – 1 student / 1 luna
  • Web Developer Internship – 1 student / 1 luna
  • Web Designer Internship – 1 student / 1 luna
  • C# .NET Internship – 1 student / 1 luna
  • C++ Internship – 2 studenti / 2 luni
  • Solutions Engineer Internship – 2 studenti / 2 luni

Java Internship – 1 student / 1 luna

Cerinte: Cunostinte de baza Java.

Studentul va dezvolta, de la zero, un proiect care il va ajuta sa capete experienta cu Java networking, threading si GUI design.

Web Developer Internship – 1 student / 1 luna

Cerinte: Cunostinte de baza PHP, MYSQL, HTTP protocol.

Studentul va dezvolta, de la zero, un proiect care il va ajuta sa capete experienta cu DB design, php/mysql performance tuning si practici moderne de web development.

Web Designer Internship – 1 student / 1 luna

Cerinte: Cunostinte de baza HTML & CSS, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator.

Studentul va invata despre practici moderne de creare a website-urilor cu HTML si CSS. Odata cu asimilarea acestor cunostinte se va face trecerea spre ceea ce inseamna front-end development in ziua de azi.

C# .NET Internship – 1 student / 1 luna

Cerinte:Cunostinte de baza C# .NET, Visual Studio.

Studentul va dezvolta, de la zero, o extensie/plugin pentru Visual Studio, care va automatiza procesul de export a unui inline string literal din cod, intr-un RC (resource bundle).

C++ Internship – 2 studenti / 2 luni

Cerinte:Cunostinte de baza C++, structuri de date & algoritmi STL.

Studentii vor dezvolta, de la zero, un utilitar consola care va fi folosit ca validator de conformitate cu Microsoft HIG (Human Interface Guidelines) al interfetelor grafice ale unei aplicatii, definite intr-un RC (resource bundle).

Solutions Engineer Internship – 2 studenti / 2 luni

Cerinte:

  • Limba Engleza – scrisa si vorbita fluent
  • Cunostinte de baza Windows: ce este un command line, registrii, variabile de mediu, servicii, permisiuni, networking, etc.
  • Capacitate analitica necesara pentru a depana/evalua anumite scenarii
  • Empatie – o caracteristica necesara in lucrul direct cu utilizatorii. Iti place sa ajuti utilizatorii sa inteleaga cum functioneaza o aplicatie, sa ii ghidezi catre cea mai buna solutie, si desigur sa ii asculti (citesti) pentru a intelege complet problema lor?

Veti lucra impreuna cu echipa noastra de ingineri, la inceput invatand de la ei, dupa care o sa interactionati direct cu clientii nostrii pe forum si email, oferindu-le solutii tehnice (ghidati de colegii nostrii), ajutandu-i sa construiasca pachetele de instalare pentru aplicatiile lor.

Nu este un post in care pur si simplu veti raspunde la problemele oamenilor urmand un script. Fiecare problema este particulara, necesitand de multe ori evaluarea unor scenarii, si implementarea lor, inainte de a recomanda o solutie finala utilizatorului. Astfel, un singur caz de support poate dura intre 10min si 4h.

Un inginer experimentat din echipa de suport va ajunge sa aiba cunostinte tehnice foarte avansate, deseori chiar scrie cod pentru a putea oferi o solutie clientilor, sa cunoasca foarte bine sistemul de operare si cum interactioneaza toate componentele sale (servere SQL, firewall-uri, aplicatii web in IIS, mecanismul de extensii de fisiere si multe alte componente de baza).

Cum Aplic?

Toate CV-urile trebuie sa fie trimise la adresa de mail cariere at caphyon dot ro, cat mai curand posibil. Interviurile si selectia candidatilor va avea loc pe parcursul lunii Iunie, 2016.